ХI конференција Мреже савјета ученика Републике

 

У периоду од  8. до 10. новембра одржана је ХI конференција Мреже савјета ученика Републике Српске у Бардачи код Српца. На конференцији је присуствовало  око 90 представника свих савјета ученика из  Републике Српске. Нашу школу представљала је предсједница Савјета ученика Магдалена Грубан 3/3 разред, техничар за обраду дрвета.

У првом дијелу конференције учесници су имали прилику да чују многе значајне информације на  тему ,,Вршњачко насиље“.

Након радионице учесници конференције били су подијељени у групе у складу са регијама. Учесници су са тренером Југославом  Јевдићем анализирали проблеме комуникације међу представницима свих школа из приједорске регије.  Такође су анализирали  досадашњи рад приједорске регије и представљали примјере добре праксе помоћу којих се лакше могао креирати нови план рада Мреже савјета ученика. Учесници су од  тренера Југослава имали прилику научити како се треба креирати један пројекат и који су то битни чиниоци самог пројекта.

Након тога учесници су подијељени у радне групе унутар регије гдје су активно радили на креирању плана рада за текућу школску годину усмјерен ка рјешавању претходно дефинисаних проблема. Средњошколци су осим проблема са којим се сусрећу у својим школама говорили и о проблемима које има њихова локална заједница. Изгласано је и ново руководство по регијама за 2017/18. школску годину.

Посљедњи дан ученици су посјетили и Народну скупштину Републике Српске гдје су имали прилику да упознају и поразговарају са предсједником Народне скупштине Недељком Чубриловићем и да се упознају са радом парламента РС. Такође им је овом посјетом омогућено   да постављају жељена питања и износе примједбе.

Подршку 11.конференцији пружило је и Министарство породице, омладине и спорта и Омладински комуникативни  центар Бањалука.