Семинар за наставнике српског језика

Професори српског језика Биљана Малбашић и Милица Гагић присуствовали су  Шестом републичком семинару за наставнике српског језика и књижевносити  одржаном у хотелу Бистрица на Јахорини 28-29. септембра 2019. године.

 

Стипендије за ученике наше школе

26.09.2019 год. преставници Удружења за психо-социјалну подршку и бољу будућност “Прогрес” у оквиру пројекта ПРО ПОСО потписали су уговор о стипендирању 3 ученика наше школе у занимању варилац. Ученици који ће добијати стипендију су: Адис Хрустић, Суад Брдар, Милош Дојчиновић

Сајам књиге Бања Лука

12.09.2109 год. ученици наше школе у пратњи професора посјетили су сајам књиге у Бања Луци.

Стручна посјета националном парку Мраковица

. .2019 ученици одјељења I3 и II3  посјетили су национални парк Мраковица. Том приликом су се упознали са начином газдовања националним парком, бољним и живорињским свијетом Козаре, врстама дрвета на Козари, и појмом санитарна сјеча.

Mатурска екскурзија

У периоду 17.09-24.09. 2019 године ученици завршних разреда наше школе били су на матурској екскурзији у Грчкој. Ученике на екскурзији пратили су професори Весна Пилиповић, Биљана Малбашић,  и  директор Дијана Шобот. Уценици су се упознали са културним, историјским и вјерским наслеђем Грчке. Организоване су посјете Катерини, Метеорима, Афродитиним изворима, цркви Свете Петке у Солуну,  Српском војничком гробљу у Солуну.

 

Сусрет представника школа из  пројектних регија

Сусрет представника школа из  пројектних регија одржан је 19.09.2019. године у Благају с циљем преношењу знања и размјени искустава везаних за средње стручно образовање. Овај сусрет био је један вид евалуације до сад урађених активности унутар пројекта ЈА БИРАМ СТРУЧНО ОБРАЗОВАЊЕ. Нашу школу представљали су директор Дијана Шобот и проф. Вајкић Миле.

 

Полагање CSWA (Certified Solid Works Associate)

У периоду 24-27.09.2019 год. професори наше школе Весна Пилиповић и Миле Вајкић  судјеловали су у едукацији и припреми за полагање CSWA (Certified Solid Works Associate). Ова едукација је реализована кроз пројект “Ја бирам стручно образовање” који имплементира Њемачко друштво за међународну сарадњу. Након завршене обуке професори су успјешно положили испит.